Project Description

  • Tavoitteena helppokäyttöisempi ja luotettavampi noutopiste

  • Hyödynnetään RFID-teknologiaa ja konenäköä

  • Lopputuloksena konsepti uudistetun noutopisteen toiminnasta

Projektin tavoitteena on suunnitella ja konseptoida uudenlainen noutopiste Uudenmaan ruoalle. Uudenmaan ruoka on paikallisten ja satokauden tuoreimpien elintarvikkeiden jakelukeskus eli foodhub. Uudenmaan ruoan kautta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan lähi- ja luomutiloilta, tämän jälkeen ne toimitetaan kuluttajan valitsemaan toimipisteeseen.

Tällä hetkellä noutaessaan tilauksensa kuluttaja avaa ruokakontin oven sovelluksella. Samasta sovelluksesta asiakas näkee tilaamansa tuotteet ja merkitsee ne kerätyiksi. Kontin sisällä on valvontakamera, mutta se ei estä väärien tuotteiden pois viemistä kontista.

Digi-Salaman projekti keskittyy helpottamaan tuotteiden noutoa, tunnistusta ja noudon seuraamista. Opiskelijat ovat tutkineet ja testanneet eri teknologioiden hyötyjä noutopisteelle ja keskittyvät luomaan toimivaa konseptia RFID-teknologiaa ja konenäköä hyödyntäen. RFID-tagien, lukijoiden ja konenäön avulla oikeiden tuotteiden seuranta ja eri lajikkeiden tunnistus tulisi jatkossa olemaan helpompaa.